Outside of Dimensie

Studium Generale: ADHD

Op maandagavond 4 april organiseert Studium Generale in samenwerking met TivoliVredenburg een Science Café over ADHD. Neuropsycholoog prof. Leon Kenemans (UU) en filosoof dr. Sander Werkhoven (UU) gaan met elkaar in gesprek over hoe we ADHD beter kunnen begrijpen. Wat betekent het om ADHD hebben en hoe leer je ermee leven? 

 

Het aantal ADHD-diagnoses is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Bijzonder, aangezien onderzoekers er nog steeds niet helemaal over uit zijn wat ADHD precies is en waardoor het veroorzaakt wordt. Welke impact heeft de diagnose op een patiënt? En hoe past de toename van het aantal diagnoses in de huidige trend van hokjesdenken en psychische labels plakken? 

 

Het belooft een boeiende avond te worden en we denken dat dit ook heel interessant kan zijn voor de leden van jullie studievereniging. Daarom nodigen we jullie van harte uit om aanwezig te zijn in TivoliVredenburg of mee te kijken via onze livestream. Daarnaast zouden we het enorm op prijs stellen als jullie deze avond onder de aandacht willen brengen binnen jullie netwerk via sociale media, nieuwsbrief of website. Zeker nu we weer grote publieksaantallen mogen ontvangen, hopen we op een volle zaal. 

 

Nog kort alle informatie op een rij:  

Datum en tijd: maandag 4 april, van 20.30 - 22.00 uur  

Locatie: TivoliVredenburg in Utrecht (gratis toegankelijk), of kijk live mee via ons YouTube-kanaal. Reserveren is niet nodig, maar let op: vol = vol. 

Comments

Log in to read and post comments